De (angst)tandarts en angstpatienten

Tandartspraktijk Ekkers is gespecialiseerd in de behandeling van angstpatiënten en patienten bij terughoudendheid voor de tandarts. De tandartsen van onze tandartspraktijk noemen zich daarom met recht angsttandarts.

Veel mensen vinden het eng om naar de tandarts te gaan. Dit kan vele verschillende oorzaken hebben, zoals een nare eerdere ervaring bij een tandarts, of een bepaald trauma te hebben meegemaakt.

Omdat de mond een intieme zone is, kan een behandeling in de mond, voor sommigen stressreacties oproepen, hetgeen de angst kan verklaren.

Het is niet erg om angst te hebben. Onze (angst)tandartsen zijn gespecialieerd in het behandelen van angstpatienten en zijn erg goed in omgaan met patiënten die angst hebben, en ons patiëntenbestand bevat dan ook veel (ex-)angstpatiënten. Patienten met angst of terughoudendheid voor de tandarts, krijgen in onze tandartspraktijk langer de tijd als ze dat nodig hebben en er wordt duidelijk aangegeven wat de behandeling inhoudt, en wat de patient kan verwachten.

Als u tijdens de behandeling meer uitleg wilt, hebben wij daar begrip voor en neemt de (angst)tandarts rustig de tijd die u nodig heeft.

Verdoving nodig?

Omdat vaak de verdoving als eng wordt gezien, doen we dit rustig en met nog meer zorg. Heeft u specieke vragen of wensen? Wij helpen u graag!

Boren of slijpen nodig?

Ook voor het boren in de tanden, of het slijpen van de tanden geldt hetzelfde: wij nemen graag rustig de tijd voor u, zodat u te allen tijde op uw gemak bent.
Indien de (angst)tandarts merkt dat de patient daar baat bij heeft, wordt er in één keer door geboord als u dat als naar ervaart, maar in delen van bijvoorbeeld 5 seconden per keer, zodat u zo min mogelijk last ervaart, en de rust heeft die u nodig heeft.

Specifieke behandeling?

Heeft u angst of terughoudendheid voor de tandarts en wilt u graag een persoonlijke behandeling, conform uw specifieke wensen? Dat kan! De (angst)tandartsen van Tandartspraktijk Ekkers stellen u op uw gemak en helpen u graag
De angsttandartsen van Tandartspraktijk Ekkers nemen graag de tijd voor u, zodat u aan de tandartsstoel kunt wennen, gerustgesteld wordt voor, tijdens en na de behandeling en met een stralend gebit weer terug naar huis gaat!

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk de behandelpagina. Bent u nieuwsgierig naar ons team van tandartsen, mondhygiëniste en assisentie? Bekijk dan onze teampagina.

Afspraak maken?

Wilt u direct een afspraak met een van onze tandartsen of met de mondhygiëniste maken?
Bel direct naar de praktijk: 072 511 94 01!

Wordt u liever zelf teruggebeld? U kunt ook gebruik maken van ons terugbelformulier.

We zien u graag binnenkort in onze praktijk!