Bleken

De afgelopen jaren stijgt de vraag naar tanden bleken enorm. Veel mensen willen wittere tanden dan zij hebben.

Verkleuringen van het gebit

Tanden en kiezen kunnen verkleuren naar verloop van tijd. Dit komt door de invloeden van het voedsel. Dit heeft bij goede mondhygiëne verder geen gevolgen voor de functie. Toch kunt u de verkleuring als vervelend ervaren. Als u zich erg stoort aan dat uw tanden niet meer zo wit zijn zoals ze waren, kunt u vragen naar een bleekset. Wij zullen u hierop verder adviseren. Hierbij kijken wij naar wat het beste voor de patiënt is. Bleken heeft namelijk niet altijd de voorkeur. Het kan vaak, maar niet altijd.

LET OP, niet alle bleeksets zijn aan te raden!

Bleeksets van de drogist, alhoewel goedkoop, raden wij niet aan. Deze hebben vaak geen tot zeer weinig positief effect, maar wel negatief: gevoelige tanden, of blaren aan het tandvlees.

Wat raden wij aan?

Wij raden aan: eventueel een afspraak bij de mondhygiënist (dit wil vaak ook verschil bieden), en/of bleken bij de tandarts. Dit gaat met een bleeklepel van 6% waterstofperoxide, waardoor het bleken een sterker en sneller effect heeft. Ook als u last heeft van witte vlekken, voornamelijk op de voortanden omdat deze opvallen, kunnen we behandelen. We kunnen deze heel licht beslijpen, maar ook bleken. Bleken gaat dan via de ICON behandeling. Hiervoor dien je één keer langs te komen voor de behandeling, waarna dit, wanneer nodig na een maand eventueel nog een keer kan worden toegediend. Deze behandeling blijkt zeer effectief tegen fluorose (white spots op het glazuur van de tanden, door een te hoge concentratie aan fluoride).

Behandelingen

Bent u benieuwd welke behandelingen wij nog meer voor u kunnen uitvoeren? Bekijk de algemene behandelpagina. Bent u nieuwsgierig naar ons team van tandartsen, mondhygiëniste en assisentie? Bekijk dan onze teampagina.

Afspraak maken?

Wilt u direct een afspraak met een van onze tandartsen of met de mondhygiëniste maken? Bel direct naar de praktijk: 072 511 94 01!

Wordt u liever zelf teruggebeld? U kunt ook gebruik maken van ons terugbelformulier.

We zien u graag binnenkort in onze praktijk!