Kindertandarts

De tandartsen van Tandartspraktijk Ekkers noemen zich met recht een kindertandarts. Tandartspraktijk Ekkers adviseert om kinderen vanaf twee jaar mee te nemen naar de (kinder)tandarts. Door uw kinderen vanaf jonge leeftijd mee te nemen naar uw tandartsbezoek, heeft uw kind de tijd om te wennen aan het (kinder)tandartsbezoek, en wordt de kans verkleind dat uw kind angst voor de tandarts ontwikkelt.

Kinderen vinden het soms lastig om naar een (kinder)tandarts te gaan. Ze hebben misschien een keer iets naars meegemaakt, of vinden het lastig als ze zich moeten overgeven aan de (kinder)tandarts. De tandarts werkt in de mond, wat een intieme zone is.

De tandartsen van Tandartspraktijk Ekkers zijn gespecialiseerd in angstpatiënten, maar ook in het behandelen van (ook jonge) kinderen. Veel van de interactie met kinderen in de tandartsstoel komt neer op wat ook bij angstpatiënten van belang is: aandacht, begrip, rust en meer tijd beschikbaar voor de behandeling.

Ook kan het kind op de ouder zitten als hij/zij dat fijner vindt. Heeft u vragen over onze kindertandartsen of een behandeling? Neem vooral contact met ons op.

Vergoeding tandartskosten

Goed om te weten is, dat een groot deel van de tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering valt. Dit betekent dat een groot deel van de tandartsbehandeling niet door uzelf, maar door uw zorgverzekeraar wordt betaald. Behandelingen die niet door uw zorgverzekeraar voor uw kinderen worden vergoeding zijn bijvoorbeeld: orthodontie, kronen, bruggen, implantaten, protheses en/of bleken. Indien gewenst kunt u daar ook een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Specifieke aanpak nodig?

Heeft uw kind een specifieke aanpak nodig? Of heeft u zelf specifieke behandelingswensen? Onze tandartsen en mondhygieniste nemen graag de tijd.
Zo kunnen u en uw kind rustig aan de tandartsstoel en de behandeling wennen wordt een gezond en mooi gebit voor de toekomst veiliggesteld.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk de behandelpagina. Bent u nieuwsgierig naar ons team van tandartsen, mondhygiëniste en assisentie? Bekijk dan onze teampagina.

Afspraak maken?

Wilt u direct een afspraak met een van onze tandartsen of met de mondhygiëniste maken?
Bel direct naar de praktijk: 072 511 94 01!

Wordt u liever zelf teruggebeld? U kunt ook gebruik maken van ons terugbelformulier.

We zien u graag binnenkort in onze praktijk!