Kronen


Kronen
Wanneer er in het gebit onvoldoende houvast is om een vulling te maken, en de tand of kies verder in goede staat verkeert, kan de tandarts een kroon plaatsen. Afhankelijk van de situatie, wordt er een hele of partiële kroon gemaakt. De tand wordt beslepen en hierop wordt een kapje (kroon) geplaatst. Deze kroon zorgt ervoor dat de functie van de tand/kies behouden wordt, en ziet er qua kleur en vorm natuurgetrouw uit.

Bruggen
Wanneer er een of meerdere tanden/kiezen missen, door extractie of doordat deze nooit is doorgekomen, kan een brug worden vervaardigd. Een brug bevat twee of meer ‘pijlers’. Een pijler is een bestaande tand/kies die beslepen wordt, zodat hier houvast gerealiseerd kan worden, net als bij een kroon. De brug wordt dan geplaatst op de pijlers, en de dummy fungeert dan als ontbrekende tand/kies. Zo blijft het gebit er esthetisch mooi uitzien, en zijn functie behouden.

De kroon of brug wordt door de tandtechnieker vervaardigd, waarna de tandarts deze plaatst.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk de behandelpagina. Bent u nieuwsgierig naar ons team van tandartsen, mondhygiëniste en assisentie? Bekijk dan onze teampagina.

Afspraak maken?

Wilt u direct een afspraak met een van onze tandartsen of met de mondhygiëniste maken? Bel direct naar de praktijk: 072 511 94 01!

Wordt u liever zelf teruggebeld? U kunt ook gebruik maken van ons terugbelformulier.

We zien u graag binnenkort in onze praktijk!