Orthodontie

Orthodontie is kortgezegd het corrigeren van de stand van tanden of kiezen door middel van een beugel.

Orthondontie kent vele vormen,waarbij met name vaste beugels en losse beugels worden onderscheiden.

Losse beugels

Voorbeelden van losse beugels zijn bijvoorbeeld de buiten(boord)beugel, waarbij de beugel met een hulpstuk (headgear) op het hoofd of in de nek op de plaats wordt gehouden.

Ook kan als onderdeel van het orthodontischbehandelplan gebruik worden gemaakt van een activator of blokbeugel, die met twee klemmen om de kiezen tegen het gehemelte wordt bevestigd.

Vaste beugels

Een voorbeeld van de vaste beugel is de bracketbeugel, waarbij 'plaatjes' (brackets) op de tanden worden bevestigd.

Orthodontie voor kinderen en volwassenen

Orthodontie is voornamelijk bekend bij kinderen, maar kan ook bij volwassenen worden gedaan. Het komt geregeld voor dat tanden en kiezen niet op de goede manier doorkomen. Wanneer u hier last van ervaart, of het het gebit rechter, of mooier wilt hebben, kunnen wij, waar mogelijk, door middel van een beugel het gebit naar behoeven veranderen.

Er wordt gestreefd naar een mooi en symmetrisch gebit, waardoor deze een goede functie heeft en er esthetisch goed uit ziet. Hierdoor is er vaak ook een betere mondhygiëne te realiseren.

Wij onderzoeken eerst de afwijkingen in de kaak en gebit, zowel visueel als via een röntgenfoto. Via een afdruk van het gebit wordt een gipsmodel vervaardigd, waardoor een op maat gemaakt behandelplan en begroting gemaakt kan worden voor u of uw kind.

Wanneer krijg ik welke beugel?

Ieder type beugel heeft zijn eigen functie en nut. Het verschilt daarom per gebit en behandeling, voor welke toepassing er wordt gekozen om het gebit weer geheel symmetrisch te krijgen.

Afspraak maken?

Wilt u direct een afspraak met een van onze tandartsen maken of meer informatie over een orthodontische behandeling?
Bel direct naar de praktijk: 072 511 94 01!

Wordt u liever zelf teruggebeld? U kunt ook gebruik maken van ons terugbelformulier.

We zien u graag binnenkort in onze praktijk!

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk de behandelpagina. Bent u nieuwsgierig naar ons team van tandartsen, mondhygiëniste en assisentie? Bekijk dan onze teampagina.